Montáž a poradenstvo solárnych systémov

Domácnosť či dom ročne ušetrí 60-70 % nákladov na ohrev vody (TÜV). Solárny systém – kolektory premieňajú slnečné žiarenie na tepelnú energiu (teplo). Solárny systém sa dá v našich podmienkach štandardne využiť od jari do jesene približne 7 mesiacov a zabezpečí nám takmer 100% ohriatej teplej vody.

Zvyšok roka ju na požadovanú teplotu dohreje elektrická špirála či nainštalovaný kotol ústredného kúrenia. Solárne kolektory môžeme využiť na podporu nízko tepelného (podlahového) kúrenia, alebo v letných mesiacoch na ohrev bazénovej vody cez proti prúdový výmenník tepla a tak predídeme prehrievaniu solárneho systému pred nadmerným slnečným žiarením a minimálnym odberom teplej vody.

Doba návratnosti základného systému je približne 6 rokov. Systém má dlhú životnosť a spoľahlivú funkčnosť pri minimálnej spotrebe elektrickej energie.

Vodné solárne kolektory delíme na trubicové a ploché, ktoré majú dlhšiu životnosť a vydržia viac v našich klimatických podmienkach.

Raz za 8 rokov je nutné prekontrolovať systém a vymeniť teplonosnú kvapalinu (nemrznúcu zmes).

Osadenie kolektorov sa dá previesť na šikmú či rovnú strechu, stenu alebo terén. Solárny systém je jednoduchý a spravidla sa skladá zo solárnych kolektorov, potrubí, solárneho ohrievača (zásobníka teplej vody), regulačných a zabezpečovacích prvkov.

Na chaty, alebo obydlia kde nepotrebujeme používať teplu úžitkovú vodu celoročne, máme v ponuke samotiažny solárny systém bez potreby elektrickej energie a cirkulovania teplonosnej kvapaliny pomocou obehového čerpadla. Kolektory je možné umiestniť na strechu kde ohrievač môže byť nainštalovaný pod štítom strechy. Tým zabezpečíme viac voľného miesta v budove, alebo celý systém nainštalujeme na voľnom priestranstve na pozemku pri dome. Systém sa v zimných obdobiach vypúšťa aby sa predišlo zamrznutiu vody a znehodnotenia systému.

Dodávame a montujeme výhradne overené solárne systémy.

Ponúkame:

  • poradenstvo (umiestnenie, výpočet množstva kolektorov a objem zásobníka v závislosti na počte obyvateľov žijúcich v objekte)
  • vypracovanie cenovej ponuky
  • dodávku a montáž výhradne overených solárnych systémov (kolektory, konštrukcie, čerpadlové skupiny, bezpečnostné, regulačné a elektronické zariadenia zariadenia, ohrievače vody zn. Thermo solar, Baxi, Viessman, Regulus, Concept)
  • osadenie a pripojenie solárnych kolektorov s možnosťou upevnenia na všetky typy striech, fasád alebo terénu
  • prepojovacie potrubia prevádzame z medených alebo nerezových vlnovcových hadíc
  • pripojenie ohrievača na vodovodné potrubie domácej siete
  • prepojenie s vykurovacím systémom (s kotlom umiestneným v objekte)
  • montáž elektronických zariadení na ovládanie systému pri slnečnom žiarení (elektroinštalácia)
  • tlakovú skúšku
  • zaškolenie
  • záručný a pozáručný servis

Plyn Therm - Ján Mišík
Dobroč 226
985 53 Dobroč